Sunday, October 31, 2010

Barber don't exis!


A man went to a barbershop to have his hair cut and his beard trimmed. As
the barber began to work, they began to have a good conversation. They talked
about so many things and various subjects.

When they eventually touched on the subject of God, the barber said: "I
don't believe that God exists."

"Why do you say that?" asked the customer.

"Well, you just have to go out in the street to realize that God doesn't
exist. Tell me, if God exists, would there be so many sick people? Would
there be abandoned children? If God existed, there would be neither
suffering nor pain. I can't imagine a loving a God who would allow all of
these things."


The customer thought for a moment, but didn't respond because he didn't
want to start an argument. The barber finished his job and the customer
left the shop. Just after he left the barbershop, he saw a man in the
street with long, stringy, dirty hair and an untrimmed beard. He looked
dirty and unkempt.

The customer turned back and entered the barber shop again and he said to
the barber: "You know what? Barbers do not exist."


"How can you say that?" asked the surprised barber. "I am here, and I am a
barber. And I just worked on you!"

"No!" the customer exclaimed. "Barbers don't exist because if they did,
there would be no people with dirty long hair and untrimmed beards, like
that man outside."


"Ah, but barbers DO exist! What happens is, people do not come to me."


"Exactly!"- affirmed the customer. "That's the point! God, too, DOES
exist! What happens, is, people don't go to Him and do not look for Him.
That's why there's so much pain and suffering in the world."


p/s: people who are not come to Allah, difficult to get happy life :)


ku damba keredhaan Mu

Bagaikan hausnya bumi gersang
Yang kering lantaran tidak disirami hujan
Begitu sepinya dan rindu hatiku
Bila cinta-Mu tidak bersemi


Berjalan aku bagai kesesatan
Di tanah Tuhan diriku ditinggalkan
Tiada teman untuk kumengadukan
Resah hidupku ditimpa sesalan



*Aku dambakan
Dambakan cinta
Cinta sejati yang kekal selamanya
Biarpun pahit perjalanan meraihnya
Demi redha-Mu kuharungi jua



Kerana cinta lahir dari sanubari
Biarpun perit menuju cinta-Mu
Namun sedikit pun tidak menggoyah tekadku
Biar diracun dunia
Tidak kugentar tempuhnya



Rap :
Ya Allah tidak kusedari
Selama ini cinta-Mu tak pernah menyepi
Rahmat kasih sayang-Mu yang tiada bertepi
Setiap hamba-Mu tetap Kau sayangi
Biarpun banyak dosa yang menghimpit diri ini
Janji pada hamba-Mu tak pernah kau mungkiri
Maafkanlah..redhailah..



Ulang *



Aku bersaksi bahwa Kau sesungguhnya
Tuhan Yang Agung Pencipta segalanya
Tempat kubermohon dan berlindung
Dari kehinaan dan kemusnahan



Lirik&lagu:Abdhalim Ahmad (Neurotic Studio)


Wednesday, October 27, 2010

tropica mango ~

it is my shake for breakfast today~

2 scoops F1 Tropica Fruits + 250 ml Mango Juice + 150ml air masak = wonderful tropica mango~

...sedap,sedap,sedap...

Nikmati kunyahan anda!

In the name of Allah, Most Gracious and Most Graceful..

Study was found by Dutch on 2009,
extra 3 second that we spent for chewing each bite of food ,
could help us consume lower calories overall!

why it could happen?

because chewing in long period,help brain register your food and you will feel full quickly..

so, go back to Sunnah..
Why our prophet Muhammad suggest to chew the food till 44 times?
now, we are know the reason.. Rasulullah was told us since 1400 years ago..
as a muslim, why should us follow it?

*Nikmatilah kunyahan anda dengan sebaik-baiknya, agar mengambilan kalori dapat dikurangkan..

Monday, October 25, 2010

my shake today!

Bismillahirahmanirahim..
Post kali ni ada 2 resepi, yang pertama ORANGE TROPICA FRUITS dan yang kedua ORANGE OAT.

1)Orange Tropica Fruits
250ml orange juice
100grm ice (beberapa ketul je)
2 scoops F1 tropica friuts

*shake well all the things, siap!
taste: superb..


2) Orange Oat

250 ml orange juice
beberapa biji ais
100ml air masak
2 scoops vanila
3scoops oat

*shake well --> siap dan sedia di makan!
taste: saya lagi suka orange tropica fruits kot..tapi yg ni kenyang!

Saturday, October 23, 2010

corn flake vanila

bahan-bahan:
2 scoop vanila F1
3 scoop corn flake
400 ml air masak

cara-cara:
1) masukkan F1 vanila dan corn flake dalam shaker cup.
2) masukkan air masak pula..
3) tutup shaker cup and shake well..

*baru je makan tadi..nak senang makan,buka penutut shaker cup sebab nanti corn flake tak boleh melepasi jaring penutup shaker cup..

~selamat mencuba resepi baru~

Monday, October 18, 2010

Fomula 1~

video

Jom tengok video ni..cerita tentang Fomula 1..

maria ~korea song

maria~ like this song because of the melody..


200 pounds beauty!!
Maria never stop! how about u?
she want lose weight but use surgery method.
you want it? seriously I don't want like that! it doesn't matter if u like it..only you decide for your life~

ACTUAL LYRICS

김아중 - Maria (미녀는 괴로워 ost)


자 지금 시작해 조금씩 뜨겁게
우 두려워하지마
펼 쳐진 눈앞에 저 태양이 길을 비춰
우 절대 멈추지마
Maria Ave Maria
저 흰 구름 끝까지 날아
Maria Ave Maria
거친 파도 따윈 상관없지

기적은 이렇게 내 눈앞에 펼쳐있어
우 절대 멈추지마
Maria Ave Maria
저 흰 구름 끝까지 날아
Maria Ave Maria
거친 파도 따윈 상관없지
(Maria)

멈 춰버린 심장전체가
걷잡을 수 없이 뛰어와
Maria Ave Maria
저 흰 구름 끝까지 날아
Maria Ave Maria
거친 파도 따윈 상관없지
Maria Ave Maria
저 흰 구름 끝까지 날아
Maria Ave Maria
거친 파도 따윈 상관없지

-------------------

ja chigeum shijakhae jogeumsshik tteukeop ke
u duryeowohajima
gwelchyeo nunape jeo taeyangi kileul bichwo
u jeoldae meomchujima
Maria Ave Maria
jeo hwin gureum kkeutddaji nala
Maria Ave Maria
keochin pado ttawin sanggwan eopji

ki jeokeun ireohke nae nunipe gwelcheoisseo
u jeoldae meomchujima
Maria Ave Maria
jeo hwin kureum kkeut ttaji nala
Maria Ave Maria
keochin pado ttahwin sang gwan eopsji
(Maria)

meomchwobeorin shimjangjeoncheka
keotjapeut su eopshi ttwieowa
Maria Ave Maria
cheo hwim kureum kkeutkkaji nala
Maria Ave Maria
keochin pado ttahwin sang gwan eopji
Maria Ave Maria
cheo hwim kureum kkeutkkaji nala
Maria Ave Maria
keochin pado ttahwin sang gwan eopji


ENGLISH TRANSLATION

Alright, let’s start now
Little by little, passionately,
Oh~ Don’t be afraid
That road the sun is shining on, is laying outstretched before your eyes

Oh~ Never stop
Maria, Ave Maria
Fly to the end of those white clouds
Maria, Ave Maria
It doesn’t matter if you go through like the waves

It’s laying right before your eyes
Oh~ Never stop
Fly to the end of those white clouds

[credit to Mr.Google for the lyric..already forgot the web..]

nak masukkan video lagu ni,tapi tak dpt nak download,jadi click la link kat bawah ni..

I hope for those who want lose weight, think this phrase
"eating shake Herbalife will make me become beautiful,no need surgery..yeah, now I know the right way.."
hehe..

AA

AA?
what that?
AA is Amplitude of accommodation test : push up method
the purpose of this test is to know how come your eyes can focus while seeing something.

the conditions:
-use ruff rule
-must look at the target like reading position
- in room illumination




Lets read how the conversation between optometrist and patient while test going on..
Optom:
Assalakualaikum,miss. Today i would like to do amplitude of accommodation test. This test just want to know your eye can accommodation..that mean how come your eyes can focus. For this test i will use a ocluder and ruff rule.I will repeat this test 3 times..

ok,miss please ocluder your left eye use this ocluder.
ok, can u read the this word(perkataan yang ada kat ruff rule) miss?

pt:
yes

optom:
i will bring this toward your eye.Please tell me if the word become blur.
(gerakkan target trus ke mata pt)

pt:
the word blur

optom:
blink your eye.if the word still clear,please tell me.

pt:
yes, the words still clear.

optom:
(gerakkan target lagi sampai pt blur)
ok,if you are see blur tell me.

pt:
ok, blur.

optom:
now, if you see the target clear,please tell me.
(tarik balik target ke arah optom dengan pelahan-lahan)

pt:
ok, clear.

optom:
(ambil bacaan dalam diopter)

repeat 3 times for one eye. Doing for LE(occlude right eye) and BE (no need occlude both eye) also.so, total 9 times..(dalam hati, pt kata bosan2..haha..)


normal accommodation: 18.5 - (pt age/3)
eg: pt age 21
18.5 - (21/3) = 11.5

If the result is less than normal, maybe patient has problem.
Usually patients who are 40 years above have low accommodation and known as presbyopia. They difficult to see near target, they will remove spec and long their arm during reading newspaper.

p/s: this Friday has entrance test skill.AA is the one of the test. There are 3 out of 10 tests will be testing.. nervous? be cool.. but, scary.. because the test will be observe by lecturer..hopefully, i pass this test skill..insyaAllah..amin..

Air boleh turunkan berat?

Macam mana air boleh turukan berat?

sebab air penting untuk bakar kalori dalam badan..penting tuk metabolic process..

manusia biasa kena minum 2.5L air sehari..
kalau nak turunkan berat kena tambah lagi 750ml air..
jadi, orang yang nak turun berat kena minum 3.25L sehari..
banyaknya!!

banyak ke??

tak lah.. kalau dah biasa minum x jadi masalah..minum la sikit-sikit dari pagi..

Badan kita akan membuang 1.7L air sehari untuk perkumuhan..
kalau kita minum kurang dari 1L sehari,cukupkah air dalam badan kita??
kesian ginjal kita..

Sunday, October 17, 2010

Allah always by my side..

thankful to Allah
because always in my side..
always hear my story
always make my dreams came true
u always be there..

i really hope getting Your blessing in my life.


Wednesday, October 13, 2010

kenapa tak makan nasi? kitakan org Malaysia..


sanggupkah anda mengelak dari makan makanan ruji kita iaitu nasi?
perlu ke makan protein sahaja tanpa makan nasi?


















Nasib baik dalam herbalife ada penimbang Tanita..



jadi boleh la kita tau peratusan lemak,air dalam badan..boleh tau umur sebenar badan juga..macam-macam lah boleh tau sebenarnya..

Jadi kepada sesiapa mahu tahu lagi cara diet yang betul boleh sms/call saya:
Kamila
017-7625262

Tuesday, October 12, 2010

sang pemimpi ~really inspired me!!

pelajari ilmu pasti supaya bisa jadi orang pintar,bisa jadi pemimpin,jangan hanya bisa bicara,berkhayal,nyanyi-nyanyi~

bercita-citalah yang tinggi,
bermimpilah yang besar,
rebutlah ilmu sebanyak-banyaknya,
belajarlah dari alam sekitarmu,resam kehidupan~

video

Yang paling penting,bukan berapa besar mimpi kalian tetapi berapa besar kalian untuk mimpi itu

bebaskan,bebaskan hidup kalian! ambil risiko yang lebih tinggi supaya hidup kalian menjadi lebih kaya~


sangat suka ni cerita,sang pemimpi part 4.. sang pemimpi adalah sambungan cerita laskar pelangi tapi bagi saya sang pemimpi lagi best..
~Inspired me in Herbalife~

Chocolate in my heart~

Breakfast for today!

2 scoop F1 chocolate
2 scoop F3
400 ml air kosong

= very delicious!! this is my fav! insyaAllah never change.. haha

itu baru untuk shake,tambah lg dgn..

400ml tea peach
2L air masak

Sungguh Kenyang~

p/s: jangan salah faham pula, saya tak minum 2L air sekali gus ya..saya minum sikit -sikit dari saya bangun tido..

~ Change you bad habit to healthy breakfast, making your body healthier~


which one you like?



Vanilla,chocolate,strawbery,tropica fruits or coppucino?

Me?
Of couse la chocolate~

chocolate always in my heart~ toing!toing!
how can i have choc bizz without interested in..huhu
don't worry for those who are really love choc, you also can get ideal weight~


Extra income!!

Assalamualaikum..
Great news for all..
i'm looking for who want be my partner that are interested in Herbalife business..
tak kesah students,suri rumah atau orang yang mahu buat part time..
but serious people only..
InsyaAllah, we will together making world healthier.

p/s: bak kata auntie Kamilah, industri kebugaran tak pernah menurun tapi akan terus menaik dan naik..beruntunglah anda dalam induri ini.Herbalife sudah 30 tahun umurnya, dan dia akan terus jadi produk terbaik..hanya anda yang menentukannya sama ada mahu bersama-samanya atau hanya duduk melihat..

Tuesday, October 5, 2010

Exercise untuk turun berat badan je ke?

Untuk pengetahuan semua exercise bukan sahaja untuk orang yamg mahu turun berat badan tapi juga sangat praktik untuk orang yang mahu
naikkan berat badan!

kenapa?
nak tambah berat, kena tambah muscle a.k.a otot bukan nak tambah lemak.
Jadi, disamping mengambil F3 ( lean protein),Exercise dapat membina muscle anda.


Lagi satu,Nak tahu fakta menarik tak?

* kementerian kesihatan mencadangkan supaya kita bersenam 3 kali seminggu 30 minit setiap sesi kan..

Tapi cadangan ini hanya untuk orang yang nak maintain berat badan je..

Jadi, untuk turun berat badan kena senam hari-hari, 50-60 minit setiap sesi..untuk penggemar shake, anda tak perlu risau,tanpa senaman anda pun boleh turun berat tapi kalu nak senam juga apa salahnya kan..

mesti ada yang tertanya-tanya,macamana makan shake boleh turun berat tanpa senam kan..
sebab..
tujuan senaman adalah untuk membakar kalori..
shake hanya ada sikit je kalori..
kalau anda makan shake, anda tiada masalah berlebihan kalori, jadi tak perlu senam pun tak apa..

kesimpulannya, Shake herbalife sangat sesuai untuk orang yang tiada masa untuk senam macam saya..haha..kelas penuh dari pagi sampai ptg..macamanalah nak jogging..
sama juga macam org yang dah bekerja..pegi kerja pagi,balik petang,lps tu dah penat..tak larat nak senam..
jadi apa tunggu lagi,
hubungi saya untuk jadi jurulatih kesihatan anda.

Kamila
sms/call: 017-7625262

Monday, October 4, 2010

bananachoc

resepi shake..

bahan-bahan:
400ml air masak
1 scop F3
1scop F1 chocolate
1 scop F1 tropica fruit

cara-caranya:
campurkan kesemuanya ke dalam botol shake,dan goncangkan.
sudah siap untuk diminum!

*rasa F1 tropica fruits macam rasa banana